Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak 2022 yılında Şehzadeler’e bağlı İshak Çelebi ve Kocatepe mahallesinde başlayan projede, hak sahipleri bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Sabah saatlerinde projeyi yürüten inşaat firması bölgedeki tüm iş makinaları ve ekipmanlarını taşıdı. Yapılan açıklamada, projeyi yürüten firma ile TOKİ arasındaki anlaşmanın bozulduğu, projeyi başka bir firmanın yürüteceği belirtildi.

AK Parti Uşak Milletvekili Güneş'ten Kula’ya ziyaret AK Parti Uşak Milletvekili Güneş'ten Kula’ya ziyaret

İki yılı aşkın süredir kirada yaşayan ve evlerine kavuşacakları günü bekleyen kentsel dönüşüm hak sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetler giderek büyüyor. Bir süre önce projeyi yürüten firma ile TOKİ arasındaki anlaşmanın sona ermesi üzerine proje durmuş ve projenin teslim tarihinin gecikeceği belirtilmişti. Bunun üzerine, geçtiğimiz günlerde Şehzadeler Belediyesi önünde seslerini duyurmak için bir eylem yapan ve Belediye Başkan Gülşah Durbay’dan da destek alan mağdurlar; TOKİ’nin kendilerine sağladığı kira desteğinin çok düşük kaldığını, evlerinin bir an önce teslim edilmesini beklediklerini ifade etmişti.

Whatsapp Image 2024 08 28 At 11 55 09

HAK SAHİPLERİNİN MAĞDURİYETİ SÜRECEK

Hak sahipleri projenin bir an önce bitmesini beklerken sabah saatlerinde bölgedeki tüm iş makinaları ve ekipmanlar taşınmaya başlandı. Yapılan açıklamada mevcut firma ile anlaşmanın bozulduğu, çalışmanın yeni bir firma tarafından yürütüleceği kaydedildi. Ancak yeni firmanın kim olduğu, çalışmalara ne zaman başlayacağı ve projenin ne zaman teslim edileceğine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Yaşanan belirsizliğin mağduriyetlerini daha da artırdığını belirten vatandaşlar, kendilerine bir an önce yetkili kişi veya birimler tarafından tatmin edici açıklama yapmasını bekliyor.

Editör: Manisa Flash Haber