BYD, Türkiye'de 1 milyar dolarlık bir yatırımla elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobiller üretmek üzere bir fabrika kurma kararı almıştı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilmesi ve 2026 yılının sonuna kadar faaliyete geçmesi hedeflenen tesis 5 bin kişiye doğrudan iş imkanı sağlayacak.

Çinli otomotiv devi BYD, yatırım kararı sonrası resmi olarak şirket kurdu. Çinli üreticinin kurduğu Manisa merkezli şirketin unvanı “BYD Turkey Otomotiv Limited Şirketi” olarak açıklandı. İlk müdürünün de atamasını yapan BYD, Manisa’da kuracağı fabrika için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Orta Vadeli Program açıklanıyor: Enflasyonda 2024 hedefi revize edildi Orta Vadeli Program açıklanıyor: Enflasyonda 2024 hedefi revize edildi

Guncel Byd Fiyat Listesi 2024 Byd Atto 3 Teknik Ozellikleri

BYD TÜRKİYE’NİN BAŞINA SHU YOUXİNG ATANDI

 “BYD Turkey Otomotiv” adıyla karşımıza çıkan BYD, Avrupa araç satışından sorumlu Shu Youxing’i şirketin müdürü olarak atadı.

Avrupa'daki araç satışlarının yönetiminde önemli bir deneyim edinen Shu Youxing, “BYD Turkey Otomotiv” adlı yeni kurulan şirketin müdürü olarak Türkiye'deki tüm operasyonları yönetecek ve fabrikanın kuruluşundan üretim süreçlerine kadar her aşamadan sorumlu olacak.

Editör: Manisa Flash Haber