İzmir'de dün etkili olan sağanak sırasında İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz'in (23) yağmurdan kaçarken elektrik akımına kapılıp hayatını kaybetti.

SAVCILIK İNCELEME YAPIYOR

İki kişinin öldüğü yer ve sokak ulaşıma kapatılırken, kolluk kuvvetleri nöbet tutarak girilmesine izin vermiyor. Savcılık inceleme gerçekleştirirken, bölgedeki mazgalların açılıp, elektrik kaçağın nedenini araştırılacağı bildirildi.

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

2 kişinin akıma kapılıp ölümüyle ilgili olarak GDZ Elektrik Dağıtım Şirketi'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İzmir'in Konak ilçesinde, kenti etkisi altına alan sağanak sırasında İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz isimli vatandaşlarımızın elektrik akımına kapılarak vefat ettiklerini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Dün akşam saatlerinde yaşanan acı kayıpların soruşturması adli makamlarca yürütülürken; biz de ilgili mercilerin olayı ivedilikle aydınlatmasına yardımcı olmak adına her türlü desteği sunmayı sürdürüyoruz.

Manisa da dahil 42 ilde uyuşturucu operasyonu... 227 şüpheli yakalandı Manisa da dahil 42 ilde uyuşturucu operasyonu... 227 şüpheli yakalandı

SORUMLULUK ŞİRKETİMİZDE DEĞİL

Yapılan ilk incelemelerde bölgede şirketimize ait herhangi bir havai yatırımımızın bulunmadığını, haberlere de yansıyan mazgalların sorumluluğunun şirketimizde olmadığını önemle belirtmek isteriz. Öte yandan, bölgeyle ilgili yatırımlarımıza ilişkin son 6 aydır herhangi bir şikayet kaydı da bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Araştırmaların devamında bilirkişi raporunu takiben olayın aydınlatılacağına olan inancımızı belirtirken, tüm desteğimizle, en şeffaf şekilde ilgili mercilerin yanında olduğumuzu vurgulamak isteriz. Kaybından derin üzüntü duyduğumuz İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'e Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Cumhuriyet savcısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile elektrik firması yetkilileri olay yerindeki incelemelerini sürdürüyor.

Yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

Editör: Manisa Flash Haber