Dilan Polat'ın, "kara para aklama" ve "vergi kaçakçılığı" suçlamalarıyla eşi Engin Polat ile birlikte 5 Kasım'da tutuklanmasının ardından, Dilan Polat'ın cezaevinde intihar edeceğine dair iddialar ortaya atıldı. Polat'ın eşiyle yaptığı telefon görüşmesinde, "İntihar edeceğim Engin" dediği iddia edilmiş ve cezaevi yönetiminin önlem aldığı belirtilmişti. Polat çiftinin avukatı Osman Eryiğit, bu iddialara yönelik açıklama yaparak bilgi verdi.

Eryiğit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dilan Polat ile bugün görüştüğünü belirterek, Polat'ın güçşüz olduğuna, intihar edeceğine dair yapılan manipülasyonlara itibar edilmemesini istedi.

Emniyetten kaçak sigara operasyonu Emniyetten kaçak sigara operasyonu

Polat'ın bugün kızı ile görüştüğünü söyleyen Eryiğit, görüşmede yüzünün güldüğünü ve durumunun gayet iyi olduğunu ve Polat'ın kızına, 'suçsuz olduğumu biliyorum, sadece bunun anlaşılması için sabırla bekliyorum' dediğini aktardı.

Avukat Eryiğit, Dilan Polat'ın tahliye olması durumunda ise sevenlerinin çok farklı bir Dilan'la karşılaşacağını düşündüğünü ifade etti.

Silivri Cezaevi'nde kalan Dilan Polat'ın son olarak telefonda görüştüğü eşi Engin Polat'a "intihar etmek istiyorum Engin" dediği iddia edilmiş ve bunun üzerine cezaevi yönetiminin önlemleri artırarak Polat'ı cezaevi psikoloğu ile görüştürdüğü öne sürülmüştü.

Kaynak: Ntv