Daha önce de Türkiye'ye yatırımı gündeme gelen ancak son anda direkten dönen Çinli otomotiv devi, bu kez çok daha ciddi bir hamle için kolları sıvadı. Çinli Otomotiv devinin, Manisa OSB’nin yanı sıra Muradiye OSB’nin yeni genişleme alanına da talip olabileceği konuşuluyor. Çinli firmanın yardımcı sanayilerinin Manisa’daki sanayi alanları ile yakından ilgilendiği biliniyor.

Geçtiğimiz yıl Çin’in elektrikli otomobil markası, Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisi ile masaya oturmuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın “Gelmek isteyen için orası hazır duruyor, potansiyel bir adres” diye işaret ettiği alan için görüşmelerin tamamlanarak firmanın Manisa’yı seçtiği öğrenildi.

Sigaraya bir zam daha geldi Sigaraya bir zam daha geldi

MÜJDEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK

Haberi önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı öğrenildi.

Şubat ayında otomotiv firmasının Türkiye'ye yatırımı gündeme gelmiş ancak artan işçilik maliyetleri gerekçe gösterilerek bu yatırımdan vazgeçilmişti. Firmanın Manisa'ya yatırım yapacağı kararının Türkiye'nin Avrupa pazarına yakınlığı nedeniyle her iki tarafın da kazançlı çıkacağı bir tabloya zemin hazırlaması bekleniyor. Yatırım kararının hayata geçmesi halinde Çinli diğer firmaların da yatırım için Türkiye'yi gündeme alabilecek olmasına kapı açması için hayati önem taşıyor.

Çinli Otomotiv devinin, Manisa OSB’nin yanı sıra Muradiye OSB’nin yeni genişleme alanına da talip olabileceği konuşuluyor. Çinli firmanın yan sanayilerinin Manisa’daki sanayi alanları ile yakından ilgilendiği biliniyor.

Editör: Manisa Flash Haber