Türkiye, elektrikli araç devriminin merkezinde yer alarak, global batarya üreticilerinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük lityum pil üreticilerinden biri olan Çinli Ganfeng, Türkiye'ye 500 milyon dolarlık devasa bir yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırım, Türkiye'nin elektrikli araç ekosistemindeki konumunu güçlendirecek önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

2015

Türkiye'de Batarya Üretecek

Ganfeng Lithium, Yiğit Akü ile yapılan anlaşma çerçevesinde, Türkiye'de yıllık 5GWh lityum pil üretim kapasitesine sahip bir tesis kurmayı planlıyor. Anlaşma, Türkiye'de batarya üretimini artırarak, elektrikli araç piyasasına katkı sağlayacak bir girişim olarak değerlendiriliyor. Yatırımın tam olarak nereye ve nasıl yapılacağı net bir şekilde açıklanmadı.

BYD, Manisa için iş ilanları açtı... İşte aranan şartlar! BYD, Manisa için iş ilanları açtı... İşte aranan şartlar!

Yiğit Akü tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, yatırım kapsamında kurulacak üretim tesisi; Ar-Ge merkezi, teknik eğitim merkezi, giriş kontrol ve malzeme test merkezi, pil test merkezi, depolar ve ofis binalarını içerecek. Tesis, 132.200 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak ve toplamda 202.140.000 ABD doları değerinde ekipman yatırımı yapılması öngörülüyor. Yeni tesis, yaklaşık 400 personel istihdam edecek.

 

Editör: Manisa Flash Haber