Çinli otomobil üreticisi BYD, Türkiye pazarında yatırım ve üretim yapmak için adım attı. 1 milyar dolarlık anlaşmanın ardından, Manisa’da kurulacak fabrikaya dikkatler yoğunlaştı.  Yıllık 150 bin araç üretim kapasitesine sahip olacak bu tesis, hem iç piyasaya hem de uluslararası pazara otomobil satışı yapacak. Çinli otomobil üreticisi Manisa’ya kuracağı fabrikayla büyük bir istihdam alanı yaratacak.

YÜKSEK MAAŞ İDDİASI

Fabrikanın kurulması için hazırlıklara başlayan BYD’nin 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlaması bekleniyor. Çinli otomobil üreticisinin yüksek maaş vaadi ise çok konuşulan iddialar arasında.

ARANAN NİTELİKLER

BYD'nin personel alımıyla ilgili başvuru şartları ve iş koşulları henüz ayrıntılı olarak açıklanmadı.

Otomobil üretim sektöründeki pozisyonlar için genellikle aranan nitelikler şu özellikleri içerebilir:

  • Genellikle, ilgili teknik veya mühendislik alanında eğitim almış olmak tercih edilir. Ayrıca üretim, kalite kontrol, bakım ve yönetim gibi alanlarda deneyim sahibi olmak da büyük önem taşıyabilir.
  • Üretim sektöründe çalışanların hem fiziksel hem de zihinsel olarak güçlü olmaları gerekir. Uzun mesai saatleri ve hareketli bir çalışma ortamı, bu özellikleri zorunlu kılar.
  • Fabrika çalışanlarının teknik bilgi ve becerilerle donatılmış olması, özellikle makine ve otomasyon sistemleri konusunda deneyim sahibi olmaları önemli bir avantaj olabilir.
  • Ekip halinde çalışmaya yatkın olmak özellikle kritik bir rol oynar. Etkili iletişim ve iş birliği becerileri, iş süreçlerini daha verimli hale getirmekte büyük katkı sağlar.
  • Yabancı dil bilgisi, uluslararası iş ilişkinlerinde avantaj sağlayabilir.

Byd Otomotiv 2253234

ALIM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Diğer sektörlerde olduğu gibi, personel alımı başvuruları resmi web sitesi, kariyer portalları veya yerel iş ilanı platformları üzerinden yapılır.

Manisa'da ‘Su Çalıştayı' başladı Manisa'da ‘Su Çalıştayı' başladı

Adaylar pozisyona uygun başvuru formunu dolduracak ve değerlendirme sürecine alınacaklar. Başvurular incelendikten sonra, uygun görülen adaylar mülakata çağrılır. Mülakatlar, adayların teknik bilgi ve yeteneklerini değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilecek.

Mülakatlar sona erdiğinde, adaylara işe alım sonuçları bildirilir ve süreç sona erdiğinde çalışanlar için oryantasyon ve eğitim programları başlatılacak.

Editör: Manisa Flash Haber