Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Manisa’da sultani çekirdeksiz üzüm hasadını katıldı.

Ramazan Tezerişir’e ait üzüm bağında eline makas alarak üzüm hasat eden Bakan Yumaklı, hasat sonrası açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı, “Manisa’da, Manisa’nın alameti farikası sultani çekirdeksiz üzümün bugün organik olarak üretilen bir bağında sezonun açılışını yaptık. Aslında mevsimlerin öne gelmesiyle beraber bizim 15 gün sonra başlamasını beklediğimiz hasat, bugünlerde başlamış olacak inşallah. Manisa üzümde 1’inci malumunuz. Ama ondan çok daha önemli. Özellikle bu sultaniye üzüm ihracat potansiyeli. Hakikaten çok ciddi bir şekilde talep gören bir ürün.” dedi

Bakan Yumaklı sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıl 500 milyon dolar civarında bir ihracat rakamı oldu. Rekolteyle alakalı bu yılın geçtiğimiz yıldan çok farklı olmayacağını değerlendiriyorum. Hani biraz daha iyi olabilirdi ama iklim şartları beklediğimizin üzerinde bir rekolte gelmesine engel olmuş oldu. Ama geçtiğimiz yıldan kesinlikle kötü değil. Ben şimdiden burada üretim yapan bütün üreticilerimize hayırlı, uğurlu, bereketli olma diliyorum. Hem buradaki üreticilerimize hem Manisa’daki bütün üreticilerimize, Türkiye’deki bütün üreticilerimize geçmiş ve bundan sonra olacak hasat dönemindeki ürünler için bolluk, bereket ve bol kazanç diliyorum.”

Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen görevine başladı Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen görevine başladı

Üzüm hasadı ardından bakan Yumaklı’ya çeşitli hediyeler takdim etti.

Bakan Yumaklı’ya Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur eşlik etti.

Editör: Manisa Flash Haber