Manisa’nın çok dinamik bir şehir olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Hızlı, “Tarımıyla, sanayisiyle, demokratik yapısıyla ülkemizin en önemli kentleri arasında yer alıyor. Bundan dolayı da el yordamı göz kararıyla yönetilmeyecek bir şehir. Bu nedenle biz de zaman zaman bu tür açıklamaları yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

CHP Kula Olayında Sınıfta Kaldı
Kula Belediyesi’nde belediye başkanın kamu gücüne yaslanarak bir darp olayını gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Hızlı, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu olaydaki tutumuna değinmek istiyorum. Buna karşı bir tavır alınmamıştır. Hiçbir açıklama yapılmamıştır. Burada bir parti disiplini yürütülmemiştir. Bu da şu manaya gelir; ‘Biz bu olayı tasvip ediyoruz. Bazı meselelerimizi böyle çözebiliriz’ anlamına gelebilecek bir tutum. CHP burada doğru bir sınav verememiştir. Hem Manisa siyaseti hem de Türkiye siyaseti açısından çok olumsuz bir durum olarak tarihe kaydedilmiştir. Süreci biz de takip ediyoruz.” dedi.

Sokak Köpekleri Tartışmalarına Değindi
Son dönemin en önemli gündem maddelerinden bir olan sokak köpekleri konusunda da değinen Hızlı, “Yapılan anketlerde yüzde 60’a yakın insanımız bu soruna işaret etti. Durup dururken icat edilmedi. Yüzde 25’ten fazla kesim de AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden meselenin içreğini bile bilmeden itiraz etti. Yasanın ruhu hayvanların sahiplenilmesini söylüyor. Fakat bunu bağlamından koparıp sürekli olarak ‘uyutma’ meselesine çekmeye çalışmak çözümsüzlüktür. Bunda bir art niyet aranır. Asla böyle bir mesele yok. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de böyle bir soruna işaret etti. Ama ne yazık ki olay siyasete çekilmeye çalışılıyor. Kanun doğru işletilirse, sorumluluklar yerine getirildiğinde söylenen noktalara asla evirilmeyeceği ortada. Sorun çözmeye çalışan bir irade var. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, sorunları çözme noktasında mücadele ediyor. Kim önümüze engel olan kronikleşmiş sorunları çözmeye çalışıyoruz. Hayvanlarda bizim canlarımızdır. Sokaklarımızın insanlar açısından güvenli hale gelmesi çok önemlidir. Bu mesele devlet millet işbirliği ile çözülecek bir meseledir. Bu durumu çözümsüz bir noktaya, kaosa sürüklemek doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Balaban’ın İddialarına Yanıt Verdi
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın ‘Yunusemre Belediyesi 10 yılda hiç kısırlaştırma yapmadı” açıklamalarına cevap veren Hızlı, “Kendisiyle il başkanlığı da yaptık. Meseleleri bağlamından koparmak doğru değil. Kısırlaştırma görevi ilçe belediyesinde değil. Bu nedenle yanlış bir ifade kullanıldı. Siyaseten bu doğru değil. Burada elde edeceğimiz kar bize katkı sağlamaz. 10 yılı baktığımızda kısırlaştırma ve aşılamanın olduğunu görürüz. Bu bilgiler Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde mutlaka vardır. Görev ve sorumluluğu olmadığı halde Mehmet Çerçi başkana yüklemek doğru değil. Semih Balaban böyle bir hata yapmaz, bilgi eksikliğinden dolayı bunu yapmış olabilir. AK Parti’nin hayvanseverliğini sorgulamaya çalışıyorlar. Bunun altında kalırlar, ezilirler. Bütün siyasi unsurlarla bu en ideal şekilde çözülür” diye konuştu.

SGK Borçları Konusu: “İş Yapma Becerisi Olmayan İnsanları Sürekli Mazeret Üretmeleri Çok Doğru İşler Değil”
SGK primleri konusunda da değinen Başkan Hızlı, konu hakkında şöyle konuştu:

“SGK primleri konusunda CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in bir ajitasyonu var. ‘Bizi kilitlemeye çalışıyorlar, bizi çöp toplayamaz hale getirmek istiyorlar’ söylemlerine ilaveten oradan bir hamaset üretip ‘Biz gerekirse ellerimizle çöp toplayacağız’ gibi açıklamaları var. SGK prim borçlarında en borçlu ilk 5 belediye CHP’nin yönetiminde. CHP’nin genel yaklaşımı ‘devletin devlete borcu olmazmış.’ Böyle bir aforizma üretmişler. Garip bir tavır. O zaman İller Bankası da belediyelere para göndermesin. İşleri kaosa sürüklemeye yönelik bu çabalar hem Türkiye’ye hem de Manisa’ya zarar vermekte.

Çöp araçlarının haczedileceğini yaymaya başladılar. Çöpleri toplayamayacaklarmış. Nerede görülmüş kamu yararına çalışan araçların haczedilmesi. Bu söylemler, iş yapma beceri olmayan insanların ürettikleri bahaneler. Ön alma tavırları. Niye sürekli toplumu geriyorsunuz? Ödemediğin borcun kesiliyor. Borç yapmışsan ödeyeceksin. Kamuya ait borçlar önceliklidir. Kamuya ait borcu ödemiyorsan, başka borçlar ödersen zimmet çıkar.

Bakan Uraloğlu: "AK Parti olarak ideoloji siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz" Bakan Uraloğlu: "AK Parti olarak ideoloji siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu işlerin altından kalkamamasının sebebi personel rejimidir. Doğru bir personel rejimi oluşturmamışlardır. Norm kadro vardır. Ancak siz buna bağlı kalmadan 2 kat personelle çalışırsanız altından kalkamazsınız. Ödemeyeceğiz demek içi boş bir eylemdir. Bu devlet güçlü bir devlettir. Böyle bir protest tavır olabilir mi? Manisa çok güçlü bir şehir. Bu şehrin nasıl gelişeceğine kafa yormamız gerekiyor. Bunlara kafa yormak yerine, iş yapma becerisi olmayan insanların sürekli mazeret üretmeleri çok doğru işler değil. Herkes kanunlara nizamlara uygun bir şekilde hareket etmek durumunda.”

B45 0417 1600X1068

İlksen Özalper’e Cevap
CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in, ‘Betona değil insana yatırım yapacağız’ açıklamalarına değinen Hızlı, “Bu doğru bir açıklama değil. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi o binayı yapmasaydı sen bu açıklamayı yapabilir miydin? Tüm hizmetler bitmeseydi bu romantik ifadeleri kullanabilecek misiniz? Sayın Balaban nerde Belediye Başkanlığı yapacaktı? Yunusemre’de meseleyi makam odasına getirdiler. Ama Şehzadeler Belediyesi’nde sürekli makam odası değiştiriliyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu? Bunlar doğru değil. Kiralık araçlardan bahsediyorlar peki Şehzadeler Belediye Başkanın kiraladığı araç nedir? Bizi idare etmeyin, işinizi idare edin. Onlar bizi idare etmeye çalışıyor. Vatandaşa romantik söylemlerle şirin görünmeye çalışıyorlar. Elektrik kesintilerinden bahsediyorsunuz. Biz onu kabul ettik. Peki su kesintileri ne olacak? Betona yatırım yapmayacağız, insana yatırım yapacağız o işler kolay değil. Manisa’da 13 tane arıtma tesisi var. Bunlar ahşap karkas mı? Baksınlar kaç paralık yatırım. Atık su arıtmaların hepsi betonarme. Millet Çarşısı yapmayacağım diyorsun zaten yapmayacaksın çünkü Millet Çarşısı yapıldı. Meydanı boş bulup rahatça konuşmalarını çok doğru bulmuyorum. ” diye konuştu.

“İşten Çıkardıkları İnsanların Yüzlerine, Siyasi Nedenlerle Çıkarıldığını Söylüyorlar”
İşten çıkarmaların keyfi olarak yapıldığını vurgulayan Hızlı, siyasi nedenlerle insanların işlerinden çıkarıldığını, sürgüne gönderildiğini kaydetti. Başkan Hızlı, “Çok sayıda şikayet geldi ancak bir tanesini paylaşmak istiyorum. Sürgün edilen bir çalışan, ‘Başkanım beni neden Kula’ya, Selendi’ye sürdünüz? Bu işi yapabilen tek kişi benim. Arıza olduğunda ne yapacaksınız?’ diye sorduğunda aldığı cevap ‘Biz ona bakarız, siyaseten seni gönderdik’ şeklinde. Bu nasıl bir aymazlıktır? Hani siyasi farklılıklarımız zenginliğimizdi? Ferdi Zeyrek ortak akla ihtiyacımız var diyor ancak 3-5 tane siyasi marjinalin baskısına yeniliyor. Herkesin ailesi var. Bu aymazlıktan bir an evvel vazgeçilsin. Kimse de çıkıp bu işçileri objektif şartlarda sürüyoruz demesin.” dedi.

Editör: Manisa Flash Haber