Yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar seçim yarışında son günlerini geçiriyor. Ak Parti kulislerinde ve vatandaşlar arasında Mehmet Çerçi’nin bu dönem kazanamayacağına kesin gözüyle bakılıyor. İki dönem milletvekilliği, iki dönem belediye başkanlığından sonra Çerçi’nin hem dıştan, hem de içten fazlasıyla yıprandığı görüşü ağır basıyor. Bu durumda vatandaşlar yıpranmış bir adayın hizmetlerinin yeterli olmayacağını düşünüyor ve CHP'nin adayı Semih Balaban ön plana çıkıyor. Yunusemre Belediye başkan adayı Mehmet Çerçi'nin başkan yardımcılarının yaptığı hatalar sebebiyle çok yıprandığı ve halkın artık değişim istediği konuşuluyor.

Gediz Kavşağı yılda 220 milyon TL tasarruf sağlayacak! Gediz Kavşağı yılda 220 milyon TL tasarruf sağlayacak!

SEMİH BALABAN YARIŞI ÖNDE GÖTÜRÜYOR
Özellikle bir önceki seçimi 20 oy farkla kazandığı bilinen Mehmet Çerçi’nin bu seçimde Semih Balaban’a karşı mağlup olacağı görüşü hâkim. Semih Balaban’ın seçim çalışmasının geçen yıl gerçekleşen genel seçimlerde milletvekili adaylığından başladığına, şimdi ise daha geniş kitlelere ulaştığına dikkat eden kamuoyu, Mehmet Çerçi’nin neredeyse yalnızca kendi seçmeni odağında seçim çalışması yürütmesine ve sahaya Semih Balaban'dan çok daha sonra inmesine dikkat çekiyor.

REKOR DERECEDE USULSÜZLÜK VAR
Öte yandan göreve başladığında Yunusemre Belediyesi'nde bugüne kadar yapılan usulsüzlükleri açığa çıkartıp hesabını soracağını söyleyen Semih Balaban bugün yaptığı açıklamada, "Sayıştay raporlarında Yunusemre Belediyesi rekor derecede usulsüzlük yapan bir belediye. 47 ihalesinde yolsuzluk var, usulsüzlük var. Bunların hesabını hukuk çerçevesinde tek tek soracağız." dedi.

KAPALI KAPILAR ARDINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM
Kentsel dönüşümle ilgili mevcut sorunlardan bahseden Balaban; "Kentsel dönüşüm birçok mahallede sorun. Belediye yönetimi bunu kapalı kapılar ardında yapıyor, rantsal dönüşüme dönüştürmek istiyor. Ve halkla sürekli karşı karşıya geliyor. Biz kentsel dönüşümü halkla birlikte yapacağız. Halkın çıkarı neyse onu yapacağız." dedi.

Editör: Manisa Flash Haber