YAŞAM

Yağış gitti, yaz geri dönüyor... İşte Ege Bölgesi'nin hava durumu!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan en güncel verilerle Ege Bölgesi'nde bu hafta hava nasıl olacak? İşte tüm detaylar...

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan en güncel verilerle Ege Bölgesi'nde bu hafta hava nasıl olacak? İşte tüm detaylar...

Bugün beklenilen hava durumu şöyle;

Dün gece bölgemizin Kuzey Batı'sından Çanakkale'den başlayarak yeni bir yağış ve nispeten serin havanın etkisine girdik. Bu yağışlar genellikle Çanakkale ve Balıkesir'de etkili oldu. Ancak yine İzmir'in kuzey ilçeleri de yağış aldı. 

Bugün için beklenilen hava durumunda öğle saatlerine kadar İzmir'in kuzey ve doğusu, Manisa il geneli olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Aydın'da ise bugün genel olarak paçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Geçen hafta sıcaklıklar 30 - 31 derecelerdeydi. Bugün ise İzmir için beklenilen en yüksek hava sıcaklığı 25 derece. Aydın'da 27 derece, Manisa'da 25 derece olarak öngörülüyor. Bugün kuzeydeki o serin havayı hissedeceğiz. Hava sıcaklıkları 6 ila derece civarında azalıyor. Rüzgar kuzeybatıdan orta güney kesimlerde zaman zaman kuvvetli esecek. Saatteki hızı 30 ila 59 kuvvetine kadar ulaşacak. 

Salı ve Çarşamba günleri bölgemizde yağış görünmüyor. 

1 Ekim Salı (yarın) Beklenilen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları ise şöyle;
İzmir 14 dereceye 25 derece,
Manisa 12 dereceye 26 derece olması öngörülüyor. 

2 Ekim Çarşamba Beklenilen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları ise şöyle;
İzmir 14 dereceye 27 derece,
Manisa 13 dereceye 27 derece olacak. 

Hava sıcaklıkları artacak

Özetleyecek olursak Bugün öğle saatlerinde İzmir'in kuzey ve doğusunda ve Manisa il genelinde yerel sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Bu yağışların büyük miktarda olması beklenmiyor. Güney kesimler haricinde ise genel olarak parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Yani bu değerlere bakıldığında çarşamba gününden itibaren bölge genelinde 1'er derecelik bir sıcaklık artışı öngörülüyor. Bu günlerde ise yağış beklenmiyor.