Son günlerde Manisa’nın merkezdeki ikinci ve genç OSB’si Muradiye OSB etrafında dönen haberler kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu. 

OSB’nin kendi içerisinde bulunan bir arazinin kamulaştırma işleminin parsel maliki tarafından yargıya taşınması ve mahkemenin -kesin bir karar verene dek- kamulaştırma işlemini durdurma kararı alması, bir takım taraflı basın yayın kuruluşlarının konuyu çarpıtması sonucunda konu olduğundan çok daha farklı biçimde yansıtıldı.

RANT KAPISI KAPANDI

Manisa’da 2020 yılına kadar müteahhitlerin iştahını kabartan Muradiye Sanayi Bölgesi, 2020 yılında OSB olduktan sonra, OSB kanununa göre alım-satım işlemi yaptırarak rantiyecilere dur dedi. 

Manisa’daki tanınmış bir müteahhidin yakın zamanda OSB’deki bir araziye, sahipleriyle noterden satış vaadi sözleşmesi düzenleyerek OSB’yi by-pass edip araziyi rant kapısına çevirmeye çalıştığı öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre Manisa Muradiye OSB’de bulunan bir sanayi parseli için parselin sahipleri ile OSB’den herhangi bir onay almadan anlaşmaya çalışan Manisalı müteahhidin araziyi rant için elde tutma çabası boşa çıktı. 

Vatandaşa peşin para teklif ederek değerinin altında satın alıp, istihdamın ön planda olması gereken OSB’lerde rant elde etmek amacı ile arazi spekülasyonu yapmaya çalışan Müteahhit, OSB kanununa muhalefet ederek çıktığı yolda eli boş döndü. 

OSB TAPU DEVRİNE DUR DEDİ, KONU BASINA TAŞINDI

Yapılan satış vaadi sözleşmesinden Hukuk Müşavirleri aracılığıyla haberdar olan Muradiye OSB, edinilen bilgiye göre duruma müdahale ederek Tapu Müdürlüğü'ne satışın gerçekleşmemesi, satış vaadi sözleşmesinin tapuya şerh edilmemesi gerektiğini belirten yazı gönderdi. 

Rant maksadıyla sanayi parseli almaya çalışan, genellikle konut inşaatları yapan müteahhidin maksadına ulaşamayınca Muradiye OSB’yi başka bir konu üzerinden basın yolu ile yıpratmaya çalışması kamuoyu tarafından son günlerde takip edilen konular arasında. 

OSB içerisindeki kamulaştırmaların -aynı konu olmasına rağmen- dört gün art arda çarpıtılarak haber yapıldığı basın kuruluşunun OSB kanununu delmeye çalışan müteahhit tarafından finanse ediliyor olması vatandaşlar tarafından söz konusu gazeteye karşı güven kırıcı olarak nitelendirildi. 

SANAYİ ARSALARI ÜRETİCİLERİN OLMALI 

Yunusemre’den Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı Yunusemre’den Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı

Avrupa’nın önde gelen sanayi şehirlerinden olan Manisa’da sanayi arsası gün geçtikçe değerleniyor. İlçe belediyesine bağlı olarak yapılaşmaya başlayan Muradiye OSB’de sanayi imarlı arsalar OSB kurulana dek müteahhitler ve emlakçılar arasında rant kapısı olarak görülüyordu. 

Manisa’daki sanayi parseli sıkıntısına çözüm olan Muradiye OSB, Uzunburun Genişleme Alanında Ege Bölgesi’ndeki en uygun fiyatlı sanayi arsalarını üreticilere tahsis ediyor. 

OSB’lerde sanayi arsalarının Manisa’nın civar illerinde metrekaresi 8.000-10.000 TL bandında tahsis edildiği bilinirken, Manisa Muradiye OSB’nin istihdamın ve üreticinin yanında yer alarak Ege Bölgesi ortalamasının yarı fiyatına yarısına tahsis ettiği biliniyor.

Editör: Manisa Flash Haber