Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25 Temmuz Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.

İç Batı Anadolu'da özellikle Ege illerinde yarın gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, öğle saatlerinden itibaren etkisini artıracak yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Demircili kadınlar Manisa’yı gezdi Demircili kadınlar Manisa’yı gezdi

Yağışların; İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli ve Karaman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişiklik olmayacak hava sıcaklıklarının genelde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörüldü.

Rüzgrın genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin edildi.

Manisa’da Hava Sıcaklıkları Düşecek

Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Denizli’de yağışların etkili olması nedeniyle Manisa'da hava sıcaklıklarının düşmesi bekleniyor. Manisa’da hafta sonuna doğru 43 dereceleri bulan en yüksek sıcaklıkların, 34 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Kaynak: igf