Manisa'da ‘Su Çalıştayı' başladı Manisa'da ‘Su Çalıştayı' başladı

Son yıllarda sayıları gittikçe artan sokak köpekleri adeta tehlike saçıyor. Uzun yıllardır sokaklarda terör estiren başıboş köpekler, hem sosyal hayatı olumsuz etkiliyor hem de direkt veya dolaylı yoldan ölümlere neden oluyor. Türkiye'de son günlerde gittikçe artan sokak köpeği tehlikesi, Manisa'da da ciddi bir biçimde kendini hissettiriyor.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde özellikle Muradiye Organize Sanayi Bölgesi de bu durumdan nasibini alan yerlerden. Sokak köpeklerinin sıklıkla sürü ile dolaştığı sanayi bölgesinde çalışanlar, sokak köpeği saldırır korkusuyla işlerine motor ve bisikletleriyle gidip gelememenin mağduriyetini yaşıyor. Cadde ve sokaklarda endişeyle yürüyen bölge halkı ise sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik önlem alınmasını istiyor.

Bu sorunun çözümü için mevzuat bakımından yetkili olan Yunusemre Belediyesi tarafından herhangi bir çalışmanın neden yapılmadığı ise merak konusu. Önceliğini ve bütçesini Başkan Çerçi ve belediye yöneticilerini rahatlatacak ortamlara ayıran belediye, vatandaşların en önemli sorunlarından biri haline gelen sokak köpeği sorununa ne zaman çözüm bulacağını vatandaşlar merak ediyor.

Muradiye Organize Sanayi Bölgesi

WhatsApp Görsel 2023-12-17 saat 14.22.43_0ab5435e

Editör: Manisa Flash Haber