EKONOMİ

Önce Çinli BYD şimdi de Alman ZF Friedrichshafen!

Çinli BYD'nin ardından Almanya'nın en büyük otomobil tedarikçisi ZF Friedrichshafen de, siyasi ve ekonomik koşullar nedeniyle üretimini Türkiye’ye kaydırma kararı aldı. 55 bin çalışanı bulunan ZF Friedrichshafen dünya çapında otomobil ve ticari araçlar için aktarma organları ve şasi teknolojisi tedarikçisi konumunda yer alan bir şirket olarak dikkat çekiyor.

109 yıllık köklü bir geçmişi olan otomobil tedarikçisi ZF Friedrichshafen üretimini Türkiye'ye kaydırmaya hazırlanıyor. Almanya'nın alanında en büyük şirketlerinden biri olan ZF Friedrichshafen'ın Avrupa Birliği'yle bürokrasi konusunda sıkıntı yaşamasının ve artan ekonomik maliyetlerin bu kararın alınmasında etkili olduğu belirtiliyor. Almanya'da 55 bin çalışanı olan şirketin önümüzdeki dönemde 12 bin çalışanıyla yollarını ayırması bekleniyordu. Avrupa Birliği ülkelerine yakınlığı nedeniyle Türkiye'nin tercih edildiği belirtilirken dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD'nin ardından dev bir firma daha yatırım için Türkiye'yi seçmiş olacak. ZF Friedrichshafen dünya çapında otomobil ve ticari araçlar için aktarma organları ve şasi teknolojisi tedarikçisi konumunda yer alan bir şirket olarak dikkat çekiyor. ZF Friedrichshafen'ın tıpkı BYD gibi yatırımını Manisa'ya yapıp yapmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

BYD'den 1 milyar dolarlık yatırım...

Geçtiğimiz hafta içinde imzaların atılmasıyla resmiyet kazanan gelişmeyle Çinli otomotiv devi BYD Manisa'da 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı almıştı. BYD'nin ardından Çinli diğer otomotiv firmalarının da Türkiye'ye yatırım için planlama yaptığı öğrenilmişti. BYD firmasının Manisa'daki tesisinde yılda 150 bin elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretilecek ve bir AR-GE merkezi kurulacak. 2026 sonun­da açılacak tesislerde doğrudan 5 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.