“Yunusemre Belediye Meydan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği”nin belediye ile aralarında imzalanmış protokol gereği yapımını üstlendiği cami 2022 yılında tamamlanarak ibadete açıldı.

CAMİYE HEM BELEDİYE, HEM DERNEK 4’ER TANE MİNARE YAPTIRMIŞ

Haber merkezimize başvuran vatandaşımızdan edinilen bilgiye göre, Yunusemre Belediyesi ile dernek arasında imzalanan 04.08.2017 tarihli protokolden sonra dernek, müteahhit N… ile 10.09.2017 tarihinde cami yaptırma sözleşmesi imzaladı. “Dört minarenin kalem şerefeleri Osmanlı motifli kalıplarla yapılacaktır, şerefeleri sarkıtlı olacaktır” ibaresinin yer aldığı sözleşmeye göre, caminin şimdiki halinde olduğu gibi 4 minareli olması planlanmıştı. Caminin toplam inşaat maliyetinin ise o tarihte 2.394.500 TL olması üzerinde anlaşılmıştı.

BAŞKA BİR FİRMA İLE DE BELEDİYE ANLAŞTI…
2017 Ekim ayında caminin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, dernekle yaptıkları protokolde minarelerin de dernek tarafından yapılacağını bilmenin rahatlığıyla “Projelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Belediyemize bu caminin maddi anlamda bir külfeti yok. Derneğimiz ve hayırseverlerimizin katkılarıyla yürüyor.” diyerek, cami için belediye bütçesinden masraf yapılmayacağını söylenmişti. 

Vatandaşımızın haber merkezimize ilettiği bilgide, belediye Çerçi’nin bu beyanına rağmen 2018 yılında 1 minare için derneğin anlaştığı müteahhitten başka bir müteahhit olan İ…. ile sözleşme imzalamış, ancak buna rağmen yine 2018 yılında 4 minare için aynı firmaya ilave yapı ruhsatı düzenlemiştir. 

Yunusemre’den Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı Yunusemre’den Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı

AÇIĞA KAVUŞTURULMASI GEREKEN ÇOK İDDİA VAR
Aynı minareleri niçin hem belediyenin hem derneğin yaptırmaya çalıştığı, Belediye Başkan Yardımcısının geçmişte konuyla ilgili yaptığı açıklamada “öyle bir ruhsat yok” dediği halde, kesilen ruhsatın “iş yeri bildiriminde bulunabilmesi” için kesilmesinin akabinde niçin İPTAL edildiği, başlangıçta başkanın “belediyemize külfeti olmayacak” dediği halde minareleri niçin belediyenin yapmaya çalıştığı, minare için hayırseverlerden toplanan paraların neye sarf edildiği vatandaşların aydınlatılmasını beklediği konulardan. 

Ruhsatta İlk etapta zemin ve asma kat olarak planlanan, sonradan bodrum kat ilave edilmiş olduğunu söyleyen vatandaşımız, “işin başından itibaren şaibe uyandıracak ne varsa yaptılar” dedi.

BİR BELEDİYE CAMİSİ İLE Mİ ÖN PLANA ÇIKMALI?
Tamamının hayırseverler tarafından yapıldığı, Belediye bütçesinden sarfiyat yapılmadığı söylenen camiyi Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin niçin her fırsatta (özellikle seçime yaklaşılmışken) kendi icraatı gibi göstermeye çalıştığı vatandaşlar tarafından merak eden edilirken, başkanın yeni dönemde seçilmesi halinde bir sonraki icraatının daha büyük bir cami yaptırmak olduğu konuşuluyor. 

Öte yandan Çerçi’nin önceki seçimi 20 oy farkla kazandığını değerlendiren vatandaşlar, aday gösterilmesi halinde kazanamayacağına kesin gözüyle bakıyorlar.

Editör: Haber Merkezi