Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı'yı topa tuttu: ''Merkepler adam olur, sen adam olmazsın!'' Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı'yı topa tuttu: ''Merkepler adam olur, sen adam olmazsın!''

AK Parti’nin başıboş sokak köpekleri için hazırladığı kanun teklifindeki düzenlemeler tamamlandı.

TBMM'ye sunuldu

17 maddeden oluşan sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Kanun teklifini sunarken açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler şunları söyledi:

17 maddelik kanun teklifi hazırladık. Hastanelerimize kuduz başvurusu hiç olmadığı kadar arttı. Kanunun amacı sadece hayvanları koruma değil, onun yanında merkezinde insanları koruma, toplum sağlığını korumak diye bir tanımlama getiriyoruz. Kanunumuzun belli maddelerinde bir uygulamayı değiştiriyoruz. Sahipsiz sokak hayvanlarının sokaklardan toplanması, barınaklarda muhafaza edilmesi...

Sahipsiz köpeklerin ötenazi yoluyla merkezlerin niteliğinin artması için bu hayvanların ötenazi yoluyla hayatlarına son verilmesi için fırsat veriyoruz. 6 aydan 2 yıla kadar hapis öngörüyoruz. Gereğini yapmayan bu sorunun büyümesine sebebiyet veren belediye başkanları meclis üyeleri hakkında bir yaptırımı öngörüyoruz.

Sahiplenen bir köpeği sokağa atan insanlarımız var. Bunu da yaptırım altına alıyoruz. 60 bin TL idari para cezası veriyoruz. Göreviniz nitelikli barınaklar kurmak. Toplayıp başka ilçe sınırına atmanın önüne geçmeyi hedefliyoruz.

Editör: Manisa Flash Haber