Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen kanun teklifi, bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Teklifte SSK ve Bağkur ekmeklilerinin zam oranı ve en düşük emekli maaşının yükseltilmesi yanı sıra çalışma hayatını ilgilendiren başka iyileştirmeler de yer alıyor.

Asgari ücret desteği kanun teklifi kapsamında

Kanun teklifinde işverene asgari ücret desteği 700 liraya çıkarılırken, sigorta primi desteğinin süresi de uzatılıyor. İlave kadın ve genç istihdamı sağlayan işverenlere yönelik destek 2 yıl daha uzatılıyor.

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılıyor. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indiriliyor. Genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya giriyor.

TBMM'de çalışma hayatını ilgilendiren kanun teklifi görüşülürken liderler de grup kürsüsünden milletvekillerine hitap edecek.

AK Partili Arınç’tan Yunusemre Belediyesi’ne ‘İşten çıkarma’ tepkisi! AK Partili Arınç’tan Yunusemre Belediyesi’ne ‘İşten çıkarma’ tepkisi!

Teklifin bu haftada TBMM Genel Kurulu'na görüşülmesinin ardından, Genel Kurul oylamasına sunulacak ve kanun yasalaşacak. Resmi Gazete'de yayınlanınca da resmiyete kavuşmuş olacak. Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra ise zam farkları geriye dönük olarak emeklilerin maaşlara yansıtılacak.

Editör: Manisa Flash Haber