Ekonomim Gazetesi’nden Aysel Yücel’in Temmuz ayında yaptığı habere göre, Çin’in elektrikli otomobil markası Great Wall Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisi ile masaya oturmuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın “Gelmek isteyen için orası hazır duruyor, potansiyel bir adres” diye işaret ettiği Manisa OSB’deki alan için görüşmelerin tamamlanarak Great Wall’ın Manisa’yı seçtiği öğrenildi.

Volkswagen’in talip olduğu ancak sonrasında yatırımdan vazgeçtiği Manisa OSB’nin 7. Kısmındaki araziye talip olan markanın bu konuda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile el sıkıştığı duyuldu. 

Tesla’nın Adı Geçiyordu…

Popüler elektrikli otomobil markalarından olan Tesla’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Amerika’daki görüşmesinin akabinde, Tesla’nın Türkiye’ye fabrika kurabileceği, Türkiye’de ise geçmişte Volkswagen için ayrılmış arazinin adının geçtiği biliniyordu. 

Araç sahiplerine müjde... Motorine indirim geliyor Araç sahiplerine müjde... Motorine indirim geliyor

Manisa’da Durum 

Çinli otomotiv firmasının Manisa’ya gelmesinden sonra Manisa’da son yıllarda artan arazi ve konut fiyatlarının daha fazla artacağı, firmanın kendi yan sanayicileriyle birlikte gelmesi sonucu yerli küçük-orta büyüklükte sanayicinin uygun fiyatta fabrika yeri bulmalarının giderek zorlaşacağı endişesi doğdu. 

Öte yandan Volkswagen’ın geçmişte yatırım kararı aldığı zaman Manisa’da birden bire artan ev kiralarının Çinli firmanın etkisiyle nasıl süreceği merak ediliyor. 

Konut problemi sebebiyle çalışanlarının büyük çoğunluğunun İzmir ve çevre ilçelerden oluştuğu Manisa sanayisi için Yeni ve büyük bir yatırım sonrası yakın lokasyondan çalışan bulmak zorlaşacağı gibi iç göçlerle sağlanacak istihdama bütçelerine göre ev bulma sıkıntısı Manisa’nın gelecek yıllarında çözülemez bir problem olacağı görülüyor.

Editör: Manisa Flash Haber