Çinli otomotiv devi BYD’nin Manisa’da yatırım kararıyla morallenen Egeli otomotiv endüstrisi ihracatçıları 2024 yılında ihracatta 1 milyar doları aşmanın mutluluğunu yaşıyor. Otomotiv yan sanayiinde dünya devlerinin en güvenilir tedarikçileri olan Egeli ihracatçılar son 1 yıllık dönemde 1 milyar 40 milyon dolarlık ihracata imza attılar.

Şehre gelen Çin heyeti ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Zekeriya Coştu ve Oruç Baba İnan, Vali Enver Ünlü'yü makamında ziyaret etmişti.

Vali Ünlü, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Manisa'da elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ve AR-GE merkezi kuracak olan dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması yetkililerini İlimizde misafir ettik. Yapılacak yatırımın Manisa'mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Çin heyetinin, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde de incelemelerde bulunduğu sonrasında ise Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret ettiği öğrenildi.

-4

Bakan Kacır Bölgeyi İnceledi! Doğrudan 5 Bin Kişiyi Etkileyecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi ziyaret ve fabrika açılışı gerçekleştirmek üzere Manisa’ya geldi. Bakan Kacır, ilk olarak, Yunusemre ilçesi Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı alana geldi.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan BYD'nin Türkiye'de büyük ölçekte bir üretim tesisi ve AR-GE inovasyon merkezi kurması için sıkı bir temas yürüttüklerini anlatan Kacır, "İmzaladığımız yatırım anlaşması doğrultusunda BYD, 1 milyar dolar büyüklüğünde yatırım gerçekleştirerek yıllık başlangıçta 150 bin elektrikli araç üretim kapasitesine sahip bir üretim tesisini ve yeşil teknolojilere yönelik AR-GE merkezini Manisa'da kuracak. Doğrudan 5 bin kişiye oluşturacağı değer zinciriyle 25 bine yakın vatandaşımıza istihdam sağlayacak bu yatırımın Manisa'mıza, ülkemize, milletimize, sektörümüze hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Bakan Kacır'ın tam açıklaması şöyle: 

“Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda imzaladığımız yatırım anlaşması doğrultusunda BYD 1 milyar dolar büyüklüğünde yatırım gerçekleştirerek yıllık 150 bin elektrikli araç üretim kapasitesine sahip bir üretim tesisini ve yeşil teknolojilere yönelik ar-ge merkezini Manisa’da kuracak. Kritik bileşenleri üretim ve tedariği dahil elektrikli araç üretimindeki farklı süreçleri içeren yüksek katma değerli bu yatırımla BYD; elektrikli araçları ülkemizde üretecek, başta Avrupa pazarları olmak üzere dünyaya ihraç edecek. Doğrudan 5 bin kişiye, oluşturacağı değer zinciriyle 25 bine yakın vatandaşımıza istihdam sağlayacak bu yatırımın Manisa’mıza, ülkemize, milletimize, sektörümüze hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

A A 20240720 35193193 35193192 S A N A Y I V E T E K N O L O J I B A K A N I M E H M E T K A C I R I S T I H D A M O R A N I N D A Y U Z D E 50 I L E T A R I H I B I R Z I R V E Y E U L A S T I K

Turgutlu Belediyesi Yaz Spor Okulları sezonu eğlenceli bitirdi Turgutlu Belediyesi Yaz Spor Okulları sezonu eğlenceli bitirdi

Manisa sanayiine sınıf atlatacak bu yatırımdan dolayı bizler ziyadesiyle heyecanlı ve mutluyuz. BYD firmasının de bu heyecanımızı paylaştığını her fırsatta müşahede ediyoruz. Kendilerinde yatırımı bir an önce tamamlayarak üretime geçmek için güçlü bir irade görüyoruz. Gerek Çin’de gerek Dünya’nın farklı ülkelerinde bugüne kadar gerçekleştirdikleri yatırımlarda bir – bir buçuk yıl gibi rekor olarak tarif edilebilecek sürelerde üretime geçtiler. Aynı performansı Manisa’daki üretim tesisinin devreye alınması için de sergileyeceklerinin sözünü Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda verdiler. Türk otomotiv sanayi için yeni bir dönemin kapılarını aralayan bu yatırımla beraber Manisa artık daha güçlü şekilde yüksek teknolojili üretimle anılmaya başlayacak. Yatırım olgunlaştıkça, otomotiv yan sanayimiz başta olmak üzere otomotiv sektörüyle güçlü tedarik bağlantıları bulunan farklı sektörlerde yeni yatırımların kapılarını aralayacak. Elverişli konumu, güçlü lojistik bağlantıları, nitelikli insan kaynağıyla yatırımcıların ihtiyaçlarına cevap sunan tarihi bir yatırımı Manisa’mıza, Türkiye’mize kazandırmayı amaçlıyoruz”

Editör: Manisa Flash Haber