Manisa'da 1 milyar dolarlık yatırım yapacak olan BYD'nin Türkiye'deki bu büyük ölçekli üretim tesisi ve AR-GE merkezinin açılışı için gün sayılırken elektrikli otomotiv devinden Avrupa hamlesi geldi.

Manisa’da doğrudan 5.000 kişiyi, dolaylı olarak yaklaşık 25.000 kişiyi etkileyecek BYD yatırımının ardından şehirdeki yetkililer harekete geçmiş ve 10.000 konutluk arazi imara açılmış ve sosyal tesisler için toplantılar yapılmıştı.

BYD Alman Devini Satın Alıyor!

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, Avrupa pazarındaki etkisini genişletmek amacıyla Alman otomobil distribütörü Hedin Electric Mobility'yi satın alacak.

Bu stratejik hamle, BYD'nin Almanya'daki araç satışlarını ve yedek parça tedarikini güçlendirmeyi hedefliyor. Anlaşmanın tamamlanması için gerekli onayların alınmasının ardından dördüncü çeyrekte resmi olarak sonuçlanması bekleniyor.

Byd Fabrika44

Manisa’da Üretilen Otomobilleri Doğrudan Avrupa’ya Satacaklar!

BYD Automotive GmbH, anlaşma kapsamında Hedin Electric'in Stuttgart ve Frankfurt'taki mağazalarını devralacak ve bu mağazalarda BYD araçları ile yedek parçalarını doğrudan satacak. Ayrıca, Hedin Electric’in işlettiği iki ana bayiyi de kontrolüne alacak.

Almanya'daki düşük satış performansını göz önünde bulunduran BYD, 2024 yılının ilk yarısında sadece 2.000 araç satışı gerçekleştirmişti. Bu durum, şirketin önemli pazarlarda kontrolü elinde tutma isteğini pekiştiriyor.

BYD Manisa’da Model Otomobil Üretecek

BYD Başkan Yardımcısı Stella Li, Türkiye'de kurulacak fabrikanın 12 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını ve burada 8 ila 12 farklı modelin üretileceğini açıkladı. Çinli elektrikli otomobil devi BYD'nin Başkan Yardımcısı Stella Li, Türkiye'ye yapılacak 1 milyar dolarlık yatırımın detaylarını açıkladı. Manisa'da kurulacak fabrikada, 12 ay içinde tamamlanması planlanan tesisin, 8 ila 12 farklı elektrikli araç modelini üretmesi hedefleniyor.

BYD’nin Manisa Fabrikasının Kurulacağı Yer Bile Belli

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli elektrikli araç üreticisi BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı Yunusemre ilçesindeki fabrikanın kurulacağı arazide incelemelerde bulunmuştu.

Bakan Kacır, Vali Ünlü ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Türek ile diğer yetkililerden bilgi almıştı.

Bakan Şimşek: "Temmuzda yıllık cari açık 20 milyar doların altına geriledi" Bakan Şimşek: "Temmuzda yıllık cari açık 20 milyar doların altına geriledi"

BYD Heyeti Manisa’da Ziyaretlerde Bulundu

Yatırım kararının ardından Manisa’ya gelen Çin heyeti, Manisa Valisi Enver Ünlü'yü makamında ziyaret etmişti. Vali Ünlü de söz konusu BYD yatırımı ve ziyaret ile ilgili konuşmuş, "Manisa'da elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ve AR-GE merkezi kuracak olan dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması yetkililerini İlimizde misafir ettik. Yapılacak yatırımın Manisa'mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullanmıştı. 

Editör: Manisa Flash Haber