SİYASET

Büyükşehir’de ilk ayrılık!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde 31 Mart seçim sürecinin ardından yaşanan değişimle göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek tarafından sürpriz bir şekilde göreve atanan danışmanı mimar Atilla Efendioğlu, görevinden ayrıldı.

Yerel seçimlerde yaşanan değişim rüzgarıyla göreve gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, önceki yönetimin eleştirdiği icraatları arasında yer alan il dışından bürokrat ve yönetici transferini yapmayacağını söyleyerek Manisalıların takdirini kazanmıştı.

İlk atamasında da Manisalılar tarafından yakinen bilinen AK Partili Şehzadeler Belediyesi’nde bir dönem belediye başkan yardımcılığı görevini yürüten mimar Atilla Efendioğlu’nu danışmanlığına atayarak göreve başlamıştı. Ak Partili belediyede görev yaptığı için olası tepkilerden çekinen Zeyrek, edinilen bilgiye göre Efendioğlu’nun atamasını CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de paylaşmış ve onayını almıştı.

Atilla Efendioğlu’nun Manisa Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevi kısa sürdü. Edinilen bilgiye göre CHP il örgütü, Efendioğlu'nun görevden alınmasını istedi. Efendioğlu bunun üzerine istifasını sundu, Zeyrek istifasını kabul etti.