Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Muradiye Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi, son günlerde önemli bir çevre sorunuyla karşı karşıya. Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi'nde, işyerlerinin önlerinde birçok atık madde birikmiş durumda ve bu durum hem yangın riskini artırıyor hem de atık maddelerin içeriği sebebiyle ciddi oranda tehlike arz edebilecek bir çevre kirliliği oluşuyor. Büyükşehirin kendi sorumluluk alanındaki bir sanayi bölgesini bu denli ilgisiz ve bakımsız bırakması ise merak ediliyor.

I M G 1365

Öte yandan, fabrikalardan çıkan atık suların kontrolsüz bir şekilde Gediz Nehri’ne karıştığı biliniyor.

I M G 1366

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki sanayi bölgesi oldukça ilgisiz ve bakımsız görünüyor. Belediyeden, bu bölgenin atık yönetimini etkin bir şekilde sağlaması, atık maddelerin düzenli olarak toplanması ve bertaraf edilmesini sağlaması bekleniyor.

I M G 1360

Kahramanlarla birlikte yürüdüler Kahramanlarla birlikte yürüdüler

Ayrıca, tehlikeli atıkların kontrolsüz bir şekilde çevreye yayılmasını önlemek için Büyükşehir Belediyesi tarafından daha sıkı denetimlerin yapılması gerekiyor.

I M G 1359

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek sorunları acilen ciddiyetle ele alması ve kontrolünü sağladığı sanayi bölgesinde atık yönetimini etkin bir şekilde sağlaması bekleniyor.

I M G 1358I M G 1357I M G 1355I M G 1353I M G 1352I M G 1350I M G 1349I M G 1347I M G 1346

Editör: Manisa Flash Haber