24 yıl hapis cezası vardı, Manisa’da yakalandı 24 yıl hapis cezası vardı, Manisa’da yakalandı

Aile, Melin Pınar'ın ölümüyle ilgili Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi'nin sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle tazminat davası açtı. Mahkeme geçtiğimiz Eylül ayında verdiği kararla Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği ve Serik Belediyesi'ni yüzde 100 kusurlu bularak aileye 3,9 milyon lira maddi ve manevi tazminat ödemeye hükmetti.

Ailenin, Serik Belediyesi'ne açtığı ceza davasının ilk duruşması bugün görüldü. Duruşma sonrası Melin Pınar'ın annesi ve babası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mahra Melin Pınar'ın ölümü ardından Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği'ni kuran Murat Pınar, Antalya Valliliği ve belediyelere karşı açtıkları davayı kazandıklarını söyledi. Pınar, '5 Mart 2022'de meydana gelen kaza ile ilgili olarak avukatımız aracılığıyla tazminat davası açmıştık. Bu davanın neticesinde davalı idareler sorumlu bulunarak davamız sonuçlanmıştır. Bu davayı açmamızdaki amaç, harekete geçmek, hukuk savaşı vererek bu konuda idarelerin önlem almasını sağlamak' dedi.

s-0b59ecdd881311a4240660a0f61a11ff54d2ec3a

Editör: Manisa Flash Haber