Türkiye'nin 27 yıl aradan sonra otomotiv sektöründe aldığı ilk doğrudan yatırım kararında beklenen imzalar atıldı. Dünyanın en büyük elektirkli araç üreticisi olan Çinli BYD firması 1 milyar dolarlık yatırım için Türkiye'yi seçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu resmi belgeleri imzaladı.

1. Manisa Oto Show 4-6 Ekim'de başlıyor 1. Manisa Oto Show 4-6 Ekim'de başlıyor

Volkswagen'in daha önce yatırım için seçip daha sonra vazgeçtiği Yunusemre ilçesindeki Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arazide yapılması beklenen yatırımın tutarı 1 milyar doları bulacak. Yıllık 150 bin araç kapasitesine ulaşması hedeflenen projeyle BYD'nin Çin'den sonraki en büyük tesislerine Türkiye ev sahipliği yapacak. Fabrikanın faaliyete geçmesinin ardından 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlaması bekleniyor.

Başkan Balaban: Manisa OSB'yi kutluyorum

Manisa OSB'ye ev sahipliği yapan Yunusemre ilçesinin Belediye Başkanı Semih Balaban, 'süreç bizi de heyacanlandırdı. Bu Manisa OSB'nin de büyük bir başarısı. İmzaların atılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. İstihdam konusunda elbette çok olumlu bir tablo ortaya çıkacaktır. Konunun gelişimi hakkında bizi de bilgiliendiriyorlar. Yunusemre Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya ve destek olmaya hazırız' mesajı verdi.

B Y D Turkiye Yatirimi Elektrikli Arac Uretimi Manisa Vergi Duzenlemeleri Resmi Gazete

Gerçek bir dev

BYD şirketi 2024'ün sonuna kadar Türkiye genelinde 20 bayiye ulaşmayı hedefliyor. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan BYD, dev Çin pazarında en çok satılan marka olarak dikkati çekiyor. Yılda 3 milyon araç satışı bulunan BYD'nin bu rakamı Türkiye'nin toplam otomobil pazarının 2,5 katı büyüklüğüne işaret ediyor. Geçtiğimiz yılın rakamlarıyla yıllık cirosu 85 milyar dolar olan BYD'nin piyasa değeri ise tam 92 milyar dolar. Çin'in en büyük 17'inci şirketi olan BYD dünyanın en büyük otomotiv şirketi ünvanını da elinde bulunduruyor. 

Editör: Manisa Flash Haber