Başıboş sokak köpeği sorunu vatandaşların canını tehlikeye atıyor. Özellikle çocuklarının canının tehlikede olduğu bu duruma son örnek ise Manisa'nın Yunusemre ilçesinde yaşandı.

Edinilen bilgiye göre 3 kız arkadaş okuldan Akgedik mahallesindeki evlerine doğru giderken, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Saldırıdan kurtulmaya çalışan kızlardan 12 yaşındaki Derya T. düşerek ayağını iki yerinden kırdı. Olayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 sağlık ekibi geldi ve Derya T.'yi sağlık kuruluşuna götürdü.

Küçük kızın ailesi ise yaşanan bu olaydan dolayı oldukça tepkili. Baba İsmail T. "Her yerde köpek var. Can güvenliğimiz ciddi şekilde tehlikede. Artık yetkililerin bu sorunu çözmesi gerekiyor. Bugün benim canım yandı, belki yarın yetkililerin canı yanacak bu konuda. Daha fazla zarar görmek istemiyoruz. Bu soruna acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi.

Manisa'da ‘Su Çalıştayı' başladı Manisa'da ‘Su Çalıştayı' başladı

Saldırıdan son anda kurtulan 12 yaşındaki Derya T. ise "Arkadaşlarımla okuldan çıktık, eve varmak üzereydik. Köpekler havlayarak bizi kovaladı. Çok korktuk. Arkadaşlarımla birlikte nasıl kaçtığımız hatırlamıyorum. Tam eve girecektim apartmanın giriş merdivenlerinde düştüm bacağım çok acıdı, sonra hastaneye geldik. Ayağım kırılmış. Doktorlar ameliyat olacağımı söylüyor. Bundan sonra dışarı nasıl çıkacağım, bilmiyorum." dedi.

Küçük kızın hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Editör: Manisa Flash Haber