Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden Çinli BYD'nin ardından başka bir firmanın da Türkiye'ye yatırım yapma ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı.

BYD, Alman devini satın aldı... Manisa'da fabrika açacak BYD, Alman devini satın aldı... Manisa'da fabrika açacak

Bir televizyon kanalında katıldığı programda konuşan Kacır, BYD'nin Türkiye'ye yapacağı yatırım ve Renault Grup Global'in CEO'su Luca de Meo ile görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

St Wvc 1720780705 41865

Renault'un Türkiye için çok değerli bir yatırımcı olduğunu vurgulayan Kacır, firmanın son dönemde hibrit otomobil üretimine ilişkin yatırımlarını hızlandırdığını söyledi. Kacır, Renault'un yeni nesil otomobiller ve modellerle ilgili Türkiye'de güçlü bir üretim planı hazırladığını belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu planları güçlü bir şekilde desteklediklerine dikkat çeken Kacır, "Kendileriyle daha öte planlar yapmaya hazırlanıyoruz. Teknolojinin tüm alanlarında muazzam bir dönüşüm var. Biz de önemli yatırımcılarımızla, sanayicilerimizle 10 yıllık planlar hazırlıyoruz. Bu planlar Türkiye'nin kalkınma planlarıyla uyumlu şekilde hazırlanıyor. Arzu ediyoruz ki Türkiye yatırımcılar için öngörülebilir olsun." dedi.

"YAKIN ZAMANDA BİR İMZA DAHA OLABİLİR"

Kacır, BYD gibi mevcut ve yeni markaların Türkiye'de yeni teknoloji yatırımlarını hızlandırmaları için gayret göstermeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Özellikle son 1 ayda 2 markayla artık son noktaya geldik demiştim. Biriyle nihayetinde imzayı atmış olduk. Bir diğeriyle de yakın zamanda imza atma ihtimalimiz olabilir ama diğerleriyle de halen iletişim sürüyor. Nasıl Amerikalı, Avrupalı, Koreli ve Japon markalarla çok iyi işbirlikleri yaptıysak, Çinli markalarla da iş birlikleri yapabiliriz. Yeter ki kazan-kazan anlayışı içinde hareket edelim. Onlar Türkiye'nin olanaklarından en etkin şekilde yararlansınlar, biz de onların sayesinde büyümemizde, kalkınma yolculuğumuzda hız kazanalım." dedi.

Önümüzdeki dönemde benzer yatırım haberlerini hem bu sektörde hem de diğer sektörlerde duyurabileceklerini belirten Kacır, Türkiye'nin yatırımcılar için cazip bir ülke olmaya devam edeceğini ifade etti.

Editör: Manisa Flash Haber