Bu kadar borçlu bir belediye alacaklarını tahmin etmediklerini kaydeden Kuyumcu, "Farklı bir yapı içerisinde geldik. Nelerle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Belediyeyi yönetmek çok büyük bir sorun değil. Fakat geldiğimizde bu kadar borçlu bir belediye alacağımızı bilmiyorduk. 43 bin 800 liradan aldığımız bir belediyede sadece 47 milyon TL belediye çalışanlarının alacağı maaş vardı. İlk defa maaşını ödemeyen bir belediye durumuna düşmemek için arkadaşlarla acil yapılacak ödemeler neler onları yapmaya başladık. İlk başlarda bir yabancılık var, karşıdaki insanı tanımıyorsun. Onları tanımaya çalıştık. İlk başlardaki acemiliğimiz bir süre devam etti. Bunu atlattık. Akabinde yaptığımız işlerle toparlamaya çalıştık. Borçların azalmasını gerek duymuyorum ama bugüne kadar 4 aydır sorumsuz maaş ödüyoruz. Bu arada devletten de gelen bir para var. Bugüne kadar 65 milyon TL borç ödedik. Bir tek çek imzalamadık. Bir liralıkta kredi almadık. Umarım bundan sonra trafik hızlı akacaktır" dedi.

Fatih Erbakan Manisa'da partisinin il binasının açılışını yaptı Fatih Erbakan Manisa'da partisinin il binasının açılışını yaptı

Birçok bankadan çeklerin olduğunu ve bunların bedelinin 100 milyon TL'yi geçtiğini vurgulayan Kuyumcu, "Krediler alınmış. Krediler ilginçtir o kadara aralıklarla alınmış ki. Bugün hangimiz bankaya gitsek hepimizi sorgularlar. Belediye aslında 10 ay önce batmış. Bu benim söylemim değil. Bugün  Şehzadeler'de de aynı durum var. Şunun rahatlığı içindelerdi. Nasıl olsa iktidar bizden istediğimiz zaman kredi alırız. İstediğimizi yönetiriz. Onun öyle gitmeyeceğini gördük. Borcu biz yapmadık cebimizden de ödeyecek halimiz yok. Belediyenin birçok yerini satmışlar. Bizde belediye gelir sağlamak için satılması gereken bazı arsaları satacağız. Devlete olan, SGK'ya olan borçlarımız var. O borçları ödedikten sonra bir sıkıntımız kalmayacak. Bizim teslim aldığımızda olan borç 1,2 milyar TL. 65 milyon ödedik, bu ayda 65 milyon TL daha ödeyeceğiz. Burada verimliliği artırdık. Profesyonelce çalışan bir ekibimiz var. Biz herkese eşit davranmaya çalışıyoruz" dedi. 

İşten çıkarmalardan bahseden Kuyumcu, "80 kişiyi işten çıkardık. Aslında 104 kişiydi, bir kısmını geri aldık. 163 tanede arkadaş aldık. Belki bir o kadar daha arkadaş olacak. sonuçta bunu takdir edersiniz ki her iktidar kendi ekibiyle çalışır. İş üreten insanlarla çalışmak zorundayız. İnsanların hakları var, Semih başkanımla o hakları ödeyeceğiz. Her şeyi oluşturduğumuz ekiple denetliyoruz. Biz halkımızın parasını halkımız için kullanıyoruz" dedi.

Gereksiz çok sayıda aracın bulunduğunu ifade eden Kuyumcu, bunların çoğunu geri gönderdiklerini böylece hem yakıt hem de şöför konusunda çok büyük sağladıklarını söyledi. Kuyumcu, bir havuz oluşturduklarını, bu havuzda yer alan araçların başkan, başkan yardımcıları ve çalışanlar tarafından kullanıldığını belirtti.

Editör: Manisa Flash Haber