Manisa’da 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP’den, Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi de AK Parti’den CHP’ye geçti.

Seçimlerin hemen ardından CHP’li belediyeleri ilk ziyaret edenlerden biri de AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç olmuştu. Arınç, ziyaretlerinde CHP’nin başarısına dikkat çekerek belediye başkanlarına övgüler dizmişti.

Ferdi Zeyrek’e Övgüleri Hala Akıllarda

Eşi ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i ziyaret eden Arınç, “Çok güzel bir kampanya yürüttünüz. Samimi ve objektif olarak takip etme fırsatımız oldu. Sizin pozitif algınız, yaklaşımınız, insanlarla kurduğunuz iletişim. Siyaset, gerçekler üzerinden yapılır. İnsanların en nihayetinde teveccühüne mazhar olmak, onlarla iletişimin karşılığını almak çok önemli. Çok açık ve net bir galibiyet oldu. Bunu da hak ettiğinizi çok samimi olarak gördük" dedi.

Habermedyafotograf 42522 Ad1D1Ba7B448419Fa004A57F0800B599

Bu Kez Tepki Gösterdi

Aynı Mücahit Arınç, bu kez CHP’li belediyelere tepki içeren bir açıklama yaptı. Arınç, Yunusemre Belediyesi'nde önceki dönemde görev yapan çalışanların işten çıkarıldığını iddia ederek uygulamaya tepki gösterdi.

Yerel seçimler sonrasında parti ayrımı yapmaksızın belediye başkanlarına nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Arınç, "Geride bıraktığımız yerel seçimler sonrasında Manisalı hemşerilerimizin teveccühleriyle görev alan belediye başkanlarına milli iradeye duyduğumuz saygı ve Manisa'mıza duyduğumuz aşk gereği nezaket ziyaretleri gerçekleştirdik. Hemşerilerimizin bizlere seçim döneminde verilen sözleri denetleme görevi verdiğinin de altını çizerek Manisa'mızın ve Manisalı hemşerilerimizin çıkarı için her türlü işbirliğine açık olduğumuzu belirttik" dedi.

Whatsapp Image 2024 09 02 At 15.04.42 (1)

Açıklamasının devamında bazı belediye başkanlarıyla asgari müşterekte buluşabildiklerini bazılarıyla ise bunun mümkün olmadığını belirten Arınç sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu ayrışmanın temelinde hiçbir siyasi gerekçe bulunmuyor. Bilhassa Yunusemre Belediyesi'nde tek gayeleri ailelerinin geçimlerini sağlamak olan işçi kardeşlerimizin toplu bir kıyım ile işlerinden çıkarılmasını kabul etmiyoruz."

Bakan Uraloğlu: "AK Parti olarak ideoloji siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz" Bakan Uraloğlu: "AK Parti olarak ideoloji siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz"

Mücahit Arınç, işçilerin haklarını arama noktasında onlara destek olacaklarını belirtirken "Milletvekili arkadaşlarımız, il başkanlığımız ve ilçe başkanlığımız ile beraber hukuki süreçlerin takipçisi olacak işçi kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız." sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Şehzadeler ve Büyükşehir’de de işten çıkarılmalar sürüyor… Ancak Arınç sadece Yunusemre’ye dikkat çekti

Öte yandan Yunusemre Belediyesi’nin yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi’nde de işçi kıyımları devam ediyor. Ancak Arınç’ın işten çıkarmalarla ilgili sadece Yunusemre Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulunması dikkatlerden kaçmadı. 3 belediye, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partili yöneticilere geçmişti.

Editör: Manisa Flash Haber