15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve MİLLİ Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Manisa Valiliği’nce etkinlikler düzenlenecek.

Türkiye 15 Temmuz gecesi, elebaşlılığını bir meczubun yaptığı ve ona inanan haşhaşilerin, kalkıştığı bir darbe girişiminde, tek yumruk olarak demokrasisine sahip çıktı. Anvak bu kanlı gecede 251 vatan evladı şehit düştü. Hain darbe girişiminin yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da 251 şehidimiz anılacak. Darbecilere karşı bir kez daha “Biz buradayız” mesajı verilecek. Manisa Valiliği hazırladığı etkinliklerle kentte dolu dolu bir 15 Temmuz yaşanmasını sağlayacak.

Cengiz Ergün’den haciz açıklaması Cengiz Ergün’den haciz açıklaması

Ülkede yıllar boyu yuvalanan, 15 Temmuz 2016 gecesinde milli birlik ve bütünlüğümüze kast ederek darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün hain emellerine geçit vermeyen Türk milleti, tarihi gecede 251 şehit vererek demokrasisine sahip çıktı. Hain girişimin yıldönümünde, Manisa’da da çeşitli etkinlikler düzenlenerek o gecede şehadete yürüyenler anılacak.

Manisa’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı etkinlikleri açıklandı. Manisa Valiliği’nden yapılan bilgilendirmeye göre kentte sabah saat 10.00’da başlayacak etkinlikler gece saat 00.13’e kadar devam edecek.

15 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 10.00’da Manisa Şehitliği ziyaret edilecek. Saat 10.45’te Fatih Sergi Salonunda 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açılacak. Saat 11.00’de de Bedesten Çok Amaçlı Salonda ‘Darbeler ve Güçlenen Demokrasi Konulu’ söyleşi gerçekleşecek. Saat 13.00’te Hatuniye Camii’nde şehitler için mevlidi şerif okutulacak. 14.30’da şehit yakını ve gaziler ziyaret edilecek.

Saat 20.00’de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanına kadar demokrasi yürüyüşü yapılacak. Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma programı saat 00.13’te tüm camilerden sela okunmasına kadar devam edecek.

Editör: Manisa Flash Haber